Project Leader
Nu solliciteren
De onderneming Sibelga, die actief is in de energiesector, is voor haar zetel in Brussel op zoek naar een Project leader SAP. Heb je een masterdiploma Informatietechnologie en een grondige kennis van de innoverende en digitale SAP-oplossingen (HR, finance, logistiek) en van de processen? Hou je van uitdagingen en draag je graag je steentje bij? Kom dan ons team versterken!
 

SIBELGA, GEEF DE ENERGIE DOOR

Sibelga is de netbeheerder voor gas en elektriciteit in Brussel. Elke dag zetten onze 1 000 medewerkers zich in om 500 000 Brusselse gezinnen en ondernemingen van energie te voorzien. Op de werven of vanuit onze hoofdzetel in het hart van de hoofdstad, werken al onze teams samen mee om het gebruik van energie vandaag en morgen eenvoudiger te maken.
 

JOUW JOB

Het departement ITBT (IT & Business Transformation) wil alle ‘business’-activiteiten van Sibelga ondersteunen. Het zorgt ervoor dat Sibelga beschikt over efficiënte processen en een uiterst performant informatiesysteem dat die processen ondersteunt. 
Het departement ITBT is onderverdeeld in drie dienstverleningsunits. Eén van die units, Competence Centres & Transversal Solutions, beheert de processen en applicaties ter ondersteuning van het beheer van de departementen Human Resources, Finances, Aankopen, Logistiek en Communicatie. De dienst ERP onderhoudt de SAP-modules (HR, finance, logistiek) en voert  in die verschillende modules nieuwe aanpassingendoor in functie van de behoeftes van de interne departementen van Sibelga.
De Project Leader SAP:
 • Onderkent en beheert de risico’s en de problemen m.b.t. het project; identificeert de veranderingen, analyseert hun impact en werkt de te ondernemen acties uit; communiceert met de partijen die bij het project zijn betrokken; verzorgt de toewijzing en follow-up van de taken en activiteiten van de leden van het projectteam; managet de behoeften inzake menselijke en technische middelen van het project; past de methodes, processen en tools toe zoals bepaald in het projectplan; beheert het proces end-to-end volgens de ‘Project Management Life Cycle’ (PMLC) en de ‘Software Management Life Cycle’ (SDLC); zorgt ervoor dat het project en de nieuwe functies correct en beheerst in productie gaan en garandeert daarbij de beschikbaarheid van de bestaande diensten en de coherentie met de nieuwe diensten.;
 • Coördineert, indien nodig, een studie, een redactie van  RFI’s en RFP’s tijdens de fase voorafgaand aan het project; identificeert de betrokken partijen;  definieert het projectplan (PMP) met de scope en de deliverables, een planning, resources, en een projectgovernance (standaarden, methodes, processen en tools).;
 • Zorgt voor een correcte evaluatie en aanvraag van de nodige resources om te kunnen rekenen op een gemotiveerd en performant team dat de gedeelde doelstellingen van het project nastreeft; neemt het functionele beheer van het projectteam op zich (dotatie, toewijzing, follow-up, informatiefeedback, evaluatie ...) gedurende de toewijzing van de resources aan het project en dat in goede samenwerking met de Team Managers van die resources.
 • Beheert, in samenwerking met de IT Contract Manager, de contracten met de leveranciers op het operationele niveau, om te garanderen dat de leverancier daadwerkelijk zijn services levert aan het project en dat de contractuele voorwaarden effectief nageleefd worden;
 • Verzorgt de overdracht van de projectkennis met het oog op continuïteit in 'business as usual'-modus voor alle partijen waarop het project een impact heeft; staat in voor de follow-up en het evolutieve en correctieve onderhoud van de oplossingen die tijdens de periode van de ‘post-go-live’ geïmplementeerd werden.

JOUW PROFIEL

 • Masterdiploma in informatietechnologie, andere relevante opleiding of gelijkwaardig door ervaring;
 • Minstens vijf jaar ervaring in dezelfde of in een vergelijkbare functie;
 • Goede kennis van de innoverende en digitale SAP-oplossingen (HR, finance, logistiek) en van de processen;
 • Kennis van de sector Utilities is een troef;
 • Je kan je werk verrichten in het Frans en het Nederlands en op professioneel vlak beheers je het technisch Engels;
 • Kennis en competentie op het vlak van projectbeheerprocessen, waaronder de planningstaken, toewijzing van resources, risico-, tijds-, financieel en kwaliteitsbeheer, opvolging en rapporten , documentatie en het bijhouden van registers;
 • Kerncompetenties en -attitudes: verantwoordelijkheidszin, klantgerichtheid, nauwkeurigheid, transversaliteit, transparantie, teamplaying en respectvol in de omgang.

ONS AANBOD

 • Een zinvolle job ten dienste van de stad en haar inwoners;
 • Een activiteitensector in constante evolutie;
 • Een aangename en gemoedelijke werkomgeving;
 • Een dynamische werkomgeving in het hart van Brussel; 
 • Een permanente opleiding en carrièreperspectieven;
 • Een goed evenwicht tussen werk en privéleven (mogelijkheid tot telewerk enz.);
 • Een voordelig loonpakket en een pakket extralegale voordelen (bedrijfswagen en tankkaart, gsm, internetkosten, representatievergoeding, 33 vakantiedagen, maaltijdcheques, verzekeringen zoals gezondheidszorgen, hospitalisatie en pensioen, 30 % vermindering op je energiefactuur …).
 • Herken je jezelf in deze functiebeschrijving? Zegt een job ten dienste van de Brusselaars je iets?  Aarzel dan niet en solliciteer bij Sibelga! Je komt terecht in een dynamisch bedrijf dat voortdurend evolueert op het vlak van nieuwe technologieën, dat zich bekommert om het milieu en geeft om al haar medewerkers.
Contract:
Onbepaalde duur